Hila governarà amb 5 regidors de cada soci del pacte i amb Miquel Comas de primer tinent de batle

L'ecosobiranista Toni Noguera serà el segon tinent de batle

El batle de Palma, José Hila, ha nomenat avui un equip de govern amb cinc regidors per cadascun dels partits que formen el pacte (PSIB, MÉS i Som) i amb el líder de Som , Miquel Comas, com a primer tinent de batle, mentre que l'ecosobiranista Antoni Noguera serà el segon tinent.

No obstant això, la participació de Som al govern de Cort està pendent que l'assemblea d'aquest partit ratifiqui l'organigrama aprovat avui per decret del batle en una assemblea per a la qual encara no ha posat data.

Hila ha rebutjat que aquesta condició signifiqui que el seu és un govern provisional: "Cada partit té el seu sistema de funcionament, que jo respect, però jo no som ara el batle de cap partit polític, som el batle de la ciutat i, per tant, nomèn aquestes persones per dirigir el Govern i posar en marxa un programa de treball a partir de demà mateix".

Comas es farà càrrec de l'àrea de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, i Noguera és el responsable de Models de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, que té com a regidoria delegada la de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, amb Miquel Perelló (MÉS ) al capdavant.

Educació i Esports serà dirigida per Susanna Moll (PSOE) i Funció Pública, i Govern Interior, per Aurora Jhardi (Som), a càrrec de la qual hi haurà l'àrea delegada d'Infraestructures i Accessibilitat, amb Rodrigo Andrés (Som) com a responsable.

L'àrea d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal tindrà al capdavant Neus Truyol (MÉS), que també exercirà com a portaveu del govern local en la primera meitat de la legislatura, mentre que quan Noguera i Hila intercanviïn les seves responsabilitats, un regidor del PSOE assumirà el càrrec de portaveu .

La Regidoria de Mobilitat estarà dirigida per Joan Ferrer (PSOE) i Angélica Molina (PSOE) estarà sota càrrec seu com a regidora delegada de Seguretat Ciutadana.

El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació serà Adrián García (PSOE), que supervisarà la tasca que a l'àrea delegada de Turisme, Comerç i Treball exerceixi Joana Maria Adrover.

Benestar i Drets Socials serà l'àrea que dirigirà Mercè Borràs (MÉS) i Aligi Molina (Som) estarà al càrrec de la d'Igualtat i Drets Cívics, en la qual s'englobarà com a regidoria delegada Sanitat i Consum, sota la responsabilitat d'Antònia Martín ( Som).

En aquest organigrama, al marge del batle, hi ha cinc regidors del PSOE, cinc de Som i quatre de MÉS. La presència es completa amb la designació com a regidor president dels districte Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi de Llorenç Carrió.

Els altres districtes seran regits per Angélica Pastor (Ponent), Aurora Jhardi (Nord) i Joan Ferrer (Llevant).

A més de Comas i Noguera, han estat nomenats tinents de batle Susanna Moll, Aurora Jhardi, Neus Truyol i Joan Ferrer. Devora el batle i els sis tinents de batle, formaran la junta de govern Adrián García, Mercè Borràs i Aligi Molina.

En comparació amb l'equip de govern de Mateu Isern a la legislatura passada, Hila ha designat un regidor menys i ha prescindit de dos tinents de batlia.

Demà migdia es durà a terme la primera junta de govern, segons ha anunciat Hila, que té pendent una reunió amb la cap de l'oposició, Marga Durán, per determinar quants dels regidors del PP poden tenir dedicació exclusiva, una condició que encara no s'ha definit a quants dels edils del pacte s'aplicarà.

El recentment nomenat primer tinent de batle, Miquel Comas, ha afirmat que ha acceptat aquest organigrama sense el permís exprés de l'assemblea de Som perquè "els ritmes de l'Ajuntament no són els mateixos que els ritmes dels partits polítics" i assumeix les crítiques que ha rebut la seva decisió com una prova de la democràcia que regeix en la seva organització.

"La gent decidirà de manera totalment democràtica, això és un orgull", ha incidit Comas, que ha assegurat que si l'assemblea oberta així ho decideix, Som sortirà del govern de Cort i donarà suport extern perquè s'executi el programa pactat amb PSIB i MÉS.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF