OPERACIÓ SANCUS

Hila acusa el PP de muntar una xarxa a Cort per servir els seus interessos

El batle ha manifestat que les detencions dificulten el funcionament del Consistori i que se'n reforçaran els serveis afectats

El batle de Palma, José Hila, ha carregat contra el PP, del qual ha dit que va muntar una xarxa per respondre als seus interessos, i contra la seva candidata, Marga Duran, per no prendre cap decisió amb relació a les detencions i imputacions que han tocat de ple el partit.

Després de la detenció de 13 persones, entre les quals dos exregidors de l'anterior equip de govern a Cort, dins de l'operació Sancus, Hila ha comparegut aquest dimarts acompanyat dels tres portaveus de l'equip de govern: Antoni Noguera, Angèlica Pastor i Antònia Martín per declarar que "no són bones notícies que hi hagi una investigació que posi en dubte l'actuació municipal i la detenció de funcionaris", ha afegit Hila.

El batle de Palma ha recordat que les detencions d'Irene San Gil i Gabriel Vallejo pel cas Sancus se sumen a les imputacions de José María Rodríguez i Á lvaro Gijón per d'altres investigacions. "I en aquest temps, la senyora Marga Duran no ha pres cap decisió. Per tant, ja no n'esper res", ha remarcat Hila. Segons el batle, Rodríguez "la va escollir per ser candidata" i per mantenir una xarxa que servís els seus interessos.

En espera d'una comunicació oficial

Al marge de les acusacions, Hila ha declarat que a Cort es manté el "màxim respecte a l'actuació de la Justícia" i també per a la presumpció d'innocència dels detinguts, així com la "màxima col·laboració" amb la investigació.

"Aquesta situació complica el dia a dia, perquè alhora que canviem el model de ciutat hem de canviar l'Ajuntament", ha afegit el batle, que ha demanat "disculpes al ciutadà afectat".

A pesar de les detencions d'alts funcionaris, els serveis afectats, el de Mobilitat i Contractació, no s'han paralitzat, segons ha remarcat la regidora Angèlica Pastor. A més, ha comentat que s'està preparant un nou concurs per adjudicar el servei de grua, que fins ara estava a mans de Dornier, una de les empreses que formen la UTE implicada en la investigació.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF