Publicitat
Publicitat

DESAPAREGUDA

La Guàrdia Civil suspèn de moment la recerca de Malén i la família demana ajuda

Per avui hi ha prevista una concentració a la plaça d'Espanya de Palma

La Guàrdia Civil ha suspès avui de manera temporal les batudes de rastreig en terrenys de Calvià, encara que els investigadors continuen cercant la jove de 15 anys, Malén Zoe Ortiz, desapareguda el 2 de desembre passat.

Fonts de l'institut armat indicaren que es tracta d'una interrupció tècnica de les batudes intenses. Els agents a càrrec del cas mantenen obertes diferents vies d'investigació per localitzar aquesta jove, que va ser vista per darrera vegada a Son Ferrer, on s'han realitzat batudes sense que s'hagi pogut obtenir cap dada especialment reveladora que permeti saber el que ha succeït.

Els investigadors mantenen entre les seves hipòtesis de treball que la desaparició de la jove pot haver estat forçada, encara que des de final de la setmana passada ha cobrat més força la possibilitat que Malén s'hagi absentat de manera voluntària.

Segons algunes persones properes a la família, la jove Malén Ortiz podria haver fugit de casa per la mala relació que mantenia des de feia temps amb el seu pare i que s'havia intensificat en els darrers temps. Una discussió podria haver estat la causa de la decisió de la jove, si bé tot són especulacions, perquè de moment no hi ha pistes que permetin arribar a conclusions gaire clares.

Fa uns dies, el pare, el germà i amics de Malén Ortiz, la menor desapareguda dilluns a Calvià, varen publicar un vídeo a YouTube en què demanen a la jove que torni a casa. "Volem saber si estàs bé i, si estàs amagada, per favor surt d'on siguis. T'estimam molt i estam preocupats". Aquest és el missatge que acompanya el vídeo, en el qual cadascun dels participants envia un missatge a la jove.

Per avui migdia hi ha prevista una concentració de solidaritat amb els amics i familiars de Malén Ortiz, que tindrà lloc a la plaça Espanya de Palma.

La concentració ha estat organitzada pel pare de Malén amb la idea de fer arribar a l'opinió pública la desaparició de la seva filla i demanar més suport.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF