POLÈMICA A PALMANOVA
Balears 31/08/2013

La Guàrdia Civil de Calvià té ordre de discriminar els arrestats negres

Estipula que no se n'avisi els familiars fins a rebre una ordre superior

Ara Balears
2 min
Façana del quarter de la Guàrdia Civil de Palmanova (Calvià), a més del document publicat per Última Hora.

Calvià.Una instrucció interna de caràcter oficial i per escrit dictada per la tinent comandant de la Guàrdia Civil de Calvià dóna ordres específiques per tractar els detinguts de "raça negra".

Així ho ha revelat el diari Última Hora , que apunta que l'ordre d'aquesta tinent diu literalment que "a partir d'ara, quan en aquest lloc principal es produeixi una detenció o es rebi un detingut de la Policia Local de Calvià, que es tracti d'un individu o individus de raça negra (de qualsevol nacionalitat o procedència i amb independència del motiu de la detenció), es dirà al cap de l'Àrea d'Investigació".

Així mateix, l'ordre afegeix: "Si la detenció es fa de matinada, es dirà a les vuit del matí. No es realitzaran diligències d'avís a familiars ni a cap altre fins que el cap de l'Àrea d'Investigació doni les instruccions oportunes. Tan sols la de lectura de drets, exposició de la patrulla i recepció si l'hagués portat la Policia Local", indica l'ordre oficial.

Aquesta notícia ha provocat sorpresa i indignació, ja que estableix paràmetres d'actuació diferent en funció de la raça del detingut, circumstància que contradiu la legalitat vigent, regida pel principi d'igualtat de tots els ciutadans independentment de quina sigui la seva raça, sexe o condició.

A més a més, es percep una evident discriminació pel que fa a la comunicació dels detinguts amb el seu entorn, atès que les "diligències d'avís a familiars" queden supeditades al fet que l'Àrea d'Investigació hi doni llum verda. Del redactat se sobreentén que els detinguts de raça blanca no pateixen aquesta incomunicació temporal, ja que no necessiten el vistiplau d'una autoritat superior perquè es comuniqui als seus familiars que ha estat arrestat.

Agents de la Guàrdia Civil de Palmanova consultats per aquest diari es negaren ahir a confirmar la notícia ni realitzaren declaracions, tot assegurant que no estan autoritzats a fer-ho.

stats