Publicitat
Publicitat

El Govern revisarà d'ofici la subvenció irregular de la campanya del PP de 2007

La Sindicatura de Comptes ja va concloure que els populars haurien de retornar 153.000 euros

El Consell de Govern ha aprovat aquest dissabte iniciar la revisió d'ofici de la subvenció electoral del PP per la campanya de 2007. Uns diners públics que es van rebre de manera irregular i sobre els quals els populars mantenen la boca tancada a l'hora de donar explicacions al Parlament. Es tracta de 153.322,44 euros que la sindicatura de comptes destaca que s'haurien de retornar. En diverses sentències havia quedat provat que s'havien falsejat comptes.

Ara, s'iniciarà aquest procediment, que ha d'incloure la devolució per part del PP dels diners públics, més els interessos corresponents. El març de 2016, el Parlament balear ja va aprovar una Proposició no de llei relativa al finançament il·legal d'aquesta campanya i va ser quan s'instà la Sindicatura de comptes a analitzar i revisar l'informe de comptabilitat electoral que va emetre el 2007. Tot, a partir dels fets provats en les sentències de l'Audiència Provincial pel cas Scala i del Jutjat Penal núm. 7 de Palma en relació amb l'administració general de les candidatures del PP, Fernando Areal.

Cal destacar que a partir de informe de la Sindicatura de 2007, el maig de 2008 el Consell de Govern va aprovar la quantia que corresponia al PP. La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha explicat en roda de premsa que si la Sindicatura hagués conegut totes les incidències, s'hauria donat aquesta reducció de 153.000 euros. Així, de fet, ho conclou l'informe de la Sindicatura.

El Govern ha reiterat que la decisió de dur a terme aquesta revisió és conseqüència dels fets judicialment provats. La subvenció es va aprovar quan al PP li mancaven, parcialment, requisits essencials per a la seva adquisició i, a més, són conseqüència de fets qualificats com a delicte.

Irregularitats el 2003

Atès que la sentència sobre la qual el Govern ha decidit procedir amb la revisió d'ofici també estableix fets que constitueixen delicte - però prescrits penalment- que comporten irregularitats a la comptabilitat de les eleccions de 2003 del PP, també es duran a terme accions. El Consell de govern ha acordat sol·licitar al Parlament que insti a la Sindicatura de Comptes perquè revisi el compte electoral de les subvencions de 2003.

Etiquetes