Publicitat
Publicitat

El Govern prohibeix fer foc a Mallorca, Eivissa i Formentera a partir d'avui mateix

La mesura s'avança per la manca de pluges durant l'hivern. A Menorca podran mantenir el calendari i tenen autorització per fer foc en àrees forestals fins a l'1 de maig

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori ha suspès a partir d'avui i fins al proper 15 d'octubre les autoritzacions concedides per fer foc a àrees forestals de Mallorca, Eivissa i Formentera.

Segons la Conselleria, la mesura obeeix al fet que les escasses pluges caigudes durant l'hivern passat i la primavera -sobretot a Mallorca, Eivissa i Formentera- "han provocat estrès hídric en les masses forestals, cosa que fa preveure un elevat risc d'incendi en aquestes illes". A Menorca, en canvi, la mesura entrarà en vigor en la data habitual, l'1 de maig.

Segons la Conselleria, la mesura ha estat notificada al servei d'Agents de Medi Ambient, a la Guàrdia Civil (Seprona) i a les policies locals. La Conselleria ha indicat que aquesta mesura ha estat adoptada, tot i que, en general, l'època d'alt risc d'incendi forestal a les Balears comença l'1 de maig.

Enguany, l'Ibanat ha registrat fins ara 31 incendis forestals (gairebé el doble que l'any passat en el mateix període), que han afectat 24,5 hectàrees. El 2013 es van produir 77 incendis, que van cremar 2.828 hectàrees a l'Arxipèlag.

Etiquetes