Publicitat
Publicitat

El Govern admet que els pressuposts estaran "fortament condicionats" pel "deficient" finançament

Hisenda inicia la tramitació de les comptes de la Comunitat reconeixent les dificultats per revertir les retallades els darrers anys

Els pressuposts de Balears de 2016 tenen com a objectiu "fonamental restituir els drets bàsics perduts en els últims anys", un propòsit que estarà "fortament condicionat" pel "deficient" finançament de les Illes Balears.

Així ho ha dit la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, mitjançant un comunicat. D'aquesta manera, la política pressupostària que planteja el nou Govern balear per al proper exercici posa l'"èmfasi" en les polítiques socials amb la finalitat de "recuperar" els nivells de benestar dels quals "s'ha vist privada la ciutadania".

En la nota, aquest departament explica que l'alt nivell d'endeutament que arrossega la Comunitat resulta "difícilment compatible" amb el procés de consolidació fiscal establert pel Govern en el si del Consell de Política Fiscal i Financera amb un límit de dèficit del 0,3% per 2016. "Aquesta situació –s'explica– obliga als gestors públics a posar esment en el compliment dels principis de prudència financera, transparència i eficiència en la gestió i assignació de recursos, amb una determinació d'objectius ajustats a les directrius de creixement i limitació de la despesa que oportunament fixarà la Conselleria durant el procés d'elaboració del pressupost".

La Conselleria ha publicat una ordre en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma pel qual s'inicia el tràmit per a l'elaboració dels pressuposts generals de 2016.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF