El Govern presenta l'Anuari del Treball 2016

15 experts i entitats analitzen la situació laboral de les Illes

El Govern ha presentat aquest dilluns el primer número de l' Anuari del Treball, un estudi que ha de servir com a eina de reflexió sobre el mercat laboral de les Balears elaborat per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i coordinat per la fundació Gadeso.

Aquesta primera edició compta amb la participació de 15 experts i entitats i està dividida en tres seccions: un monogràfic sobre el debat entre la recuperació econòmica i el fet que això suposi una veritable recuperació del caràcter inclusiu de la feina remunerada, un apartat en què es reflexiona sobre temes d'actualitat (com les pensions o els falsos autònoms) i una darrera secció amb apunts històrics.

El conseller de Treball, Iago Negueruela, i el president de Gadeso, Toni Tarabini, han estat els encarregats de presentar l'anuari i, abans, han reivindicat les eines que té l'Estat per provocar un augment salarial.

La presentació s'ha duit a terme a la Cambra de Comerç i ha anat acompanyada de la primera conferència del cicle 'Reptes per a una ocupació de qualitat'. El primer ponent ha estat Bruno Estrada, economista i director d'estudis de la Fundació 1r de maig de CCOO, qui ha xerrat sobre la importància d'apujar salaris com a factor positiu per a l'economia.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF