El Govern presenta a Menorca les bases del nou REIB

Els consellers Cladera i Pons expliquen les particularitats de les demandes de la Comunitat i creuen que la proposta davant Madrid reuneix el consens social necessari 

Una quinzena d'entitats socioeconòmiques de Menorca han escoltat aquest dimecres de primera mà les exigències del Govern balear per al Règim Especial de les Illes Balears. Els consellers autonòmics Marc Pons i Catalina Cladera, acompanyats per la directora de l'Agència Tributària, Maria Antònia Truyols, s'han reunit per detallar-ne les claus i obtenir un finançament just. 

Catalina Cladera ha deixat clar que "no hi ha demandes específiques de Menorca. No és com l'elaboració dels pressupostos, estam parlant d'un recull de propostes de consens que ens representen a tots, totes les illes i tots els sectors". D'altra banda, la consellera balear d'Hisenda ha explicat que "el REIB ha de ser una eina de reequilibri territorial, entre els habitants de la Península i els de Balears. Tots patim les conseqüències negatives del règim actual, fins i tot les empreses i les administracions públiques".

Qui també ha defensat les demandes de les Balears és Marc Pons, qui remarca que "ja tenim el descompte del 75% per als vols entre illes, però volem fer-ho extensiu als trajectes marítims i a tots els trasllats entre les Balears i la Península, en avió o en vaixell". Pons recorda que "la tarifa plana continua figurant en les peticions de les Balears". Mentrestant, la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha volgut emfatitzar el "front comú i de consens social amb el qual es presenta al govern central". 

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF