SERVEIS SOCIALS

El Govern ja pot gestionar el 0,7% que reclamava a l’Estat

La Conselleria destinarà uns tres milions d’euros a entitats sense ànim de lucre que desenvolupin programes d’interès general

El Govern ja pot gestionar, per primera vegada, les subvencions a càrrec de l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF per a l’any 2017. La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació publicarà la convocatòria després que la darrera sentència del Tribunal Constitucional -el febrer d’enguany- ordenàs a l’estat espanyol complir les sentències que n’atorguen la gestió a les comunitats autònomes.

La Conselleria destinarà uns tres milions d’euros a entitats sense ànim de lucre que desenvolupin programes d’interès general. La convocatòria es tramitarà amb caràcter d’urgència per resoldre la situació de les entitats del tercer sector durant el 2017. El Govern recorda que s’han vist perjudicades pel retard en la transferència dels fons econòmics a les comunitats per part de Madrid, que s’havia de fer efectiu a principis del mes de juliol i no s’ingressarà fins a finals d’agost.

El Govern de les Illes sí que compleix l’acord al qual es va arribar amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, tot i que les negociacions per establir un nou model de gestió de l’IRPF social a partir de l’any 2018 continuen suspeses. Aquest fet es va donar després que les comunitats progressistes es negassin a continuar negociant “per l’opacitat i manca de sensibilitat del govern central”.

Bloquejos

En la darrera reunió convocada a Madrid per tal de tractar aquest nou model de gestió de l’IRPF social, el Ministeri no va facilitar la informació que se li havia sol·licitat sobre els criteris, les quantitats i la distribució de la recaptació per l’assignació tributària del 0,7%, de manera que així “bloquejava” la possiblitat de proposar models alternatius a l’actual que permetin una gestió més estable i solidària dels fons recaptats a cada comunitat.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF