Societat
Balears 23/08/2013

El Govern no canvia la Llei turística

Diu que ara ja es poden llogar pisos i apartaments sempre que no es comercialitzi per canals turístics

Q. Torres
2 min

PalmaEl Govern ha deixat clar aquest matí que no canvia la Llei turística per la polèmica creada amb el lloguer vacacional de pisos i apartaments. Segons l’Executiu, la legislació no ha canviat en aquest punt i, per tant, es pot llogar un pis o un apartament per un dia o per una setmana amb un contracte d’arrendament perquè així ho permet la Llei d’arrendaments urbans.

Allò que no permet la Llei general turística és que en aquests pisos i apartaments s’ofereixin serveis turístics o que aquests, i d’aquí és d’on surt ara la polèmica, es comercialitzin a través de canals turístics. Per tant, si s’interpreta que les pàgines web que tant han proliferat oferint apartaments per dies o setmanes són un canal turístic, estaria prohibit. Aquesta és la posició que, segons el Govern, s’ha adoptat avui en la reunió mantinguda entre el vicepresident Antonio Gómez i el conseller de Turisme, Carlos Delgado, amb representants dels consells insulars i dels municipis turístics.

Delgado ha apuntat que els consells d’Eivissa i de Formentera s’han alineat amb el Govern en contra que es regularitzi com a oferta turística el lloguer vacacional de pisos i apartaments, que ara només està permès en habitatges unifamiliars aïllats, però ha admès que Menorca i Mallorca serien més partidaris de regularitzar-ho. Per això, ha anunciat que si en el futur ho volen regularitzar el Govern modificarà un article de la Llei turística perquè ho puguin fer via reglament o a través del Pla Territorial. Finalment, el conseller ha rebaixat la importància d’aquest tipus de turisme que s’allotja en pisos i apartaments no legalitzats i ha dit que suposa un 9% dels més de 10 milions de turistes que arriben a l’any a les Illes.

stats