Publicitat
Publicitat

Societat

El Govern no canvia la Llei turística

Diu que ara ja es poden llogar pisos i apartaments sempre que no es comercialitzi per canals turístics

El Govern ha deixat clar aquest matí que no canvia la Llei turística per la polèmica creada amb el lloguer vacacional de pisos i apartaments. Segons l’Executiu, la legislació no ha canviat en aquest punt i, per tant, es pot llogar un pis o un apartament per un dia o per una setmana amb un contracte d’arrendament perquè així ho permet la Llei d’arrendaments urbans.

Allò que no permet la Llei general turística és que en aquests pisos i apartaments s’ofereixin serveis turístics o que aquests, i d’aquí és d’on surt ara la polèmica, es comercialitzin a través de canals turístics. Per tant, si s’interpreta que les pàgines web que tant han proliferat oferint apartaments per dies o setmanes són un canal turístic, estaria prohibit. Aquesta és la posició que, segons el Govern, s’ha adoptat avui en la reunió mantinguda entre el vicepresident Antonio Gómez i el conseller de Turisme, Carlos Delgado, amb representants dels consells insulars i dels municipis turístics.

Delgado ha apuntat que els consells d’Eivissa i de Formentera s’han alineat amb el Govern en contra que es regularitzi com a oferta turística el lloguer vacacional de pisos i apartaments, que ara només està permès en habitatges unifamiliars aïllats, però ha admès que Menorca i Mallorca serien més partidaris de regularitzar-ho. Per això, ha anunciat que si en el futur ho volen regularitzar el Govern modificarà un article de la Llei turística perquè ho puguin fer via reglament o a través del Pla Territorial. Finalment, el conseller ha rebaixat la importància d’aquest tipus de turisme que s’allotja en pisos i apartaments no legalitzats i ha dit que suposa un 9% dels més de 10 milions de turistes que arriben a l’any a les Illes.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF