El Govern multa amb 43.000 euros tres locals d'oci i un hotel de la Platja de Palma

Les sancions arriben per permetre comportaments incívics i per la sobreocupació de l'establiment hoteler

La Conselleria de Turisme ha sancionat tres locals d'oci i un hotel de la Platja de Palma amb 43.000 euros en el marc d'una campanya contra el turisme incívic per les incidències del cap de setmana passat (referint-se a les baralles multitudinàries entre turistes). Els tres locals d'oci han estat multats amb sancions d'entre 3.000 i 12.000 euros, mentre que, en el cas de l'hotel, s'ha detectat una sobreocupació que li suposarà una multa de 20.000 euros per sanció greu.

"No volem aquest tipus de turisme, no volem visitants amb un comportament tan incívic", ha afirmat aquest dilluns el vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, qui ha demanat un enfocament "transversal" per posar fi al turisme de gatera i ha demanat "responsabilitat i compromís" a tothom, sobretot als empresaris que "venen alcohol a un preu massa barat i estimulen un tipus de turisme que no és el que ens interessa".

Barceló ha aprofitat per fer una crida a la coordinació interinstitucional per millorar la seguretat a la zona i ha demanat més efectius de la Policia Nacional, perquè, "d'una altra manera, no podem garantir la seguretat a les zones turístiques de les nostres illes". De fet, el conseller ha admès que, tot i estar "en plena temporada", el Govern encara no sap " el nombre concret d'efectius que vindran i en quin moment arribaran."

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF