Publicitat
Publicitat

El Govern destina 56,5 milions a contenir el dèficit de l'IB-Salut

Tradicionalment, l'IB-Salut dispara a final d'any el dèficit públic de la Comunitat i el Govern

El Consell de Govern tornà a aprovar ahir una nova transferència econòmica a l'IB-Salut per contenir el dèficit. L'Executiu autoritzà una despesa de 56,5 milions del pressupost de la Conselleria "per atendre les necessitats de pressupost addicional el 2013". Per una banda, s'autoritza una despesa de 21,5 milions a favor del Servei de Salut. El Servei de Salut justifica l'ampliació per poder fer front a les necessitats de despesa de personal fins al tancament de l'exercici. De l'altra, s'autoritza el pagament de 35 milions més per atendre la facturació de dispensació ambulatòria de receptes farmacèutiques i per finançar l'augment de necessitats de tipus assistencial. El Govern aclarí que el desajust per la facturació de receptes no té res a veure que no s'apliqui el copagament en els medicaments que es dispensen als hospitals, que aprovà fa uns mesos el govern de l'Estat, perquè es tracta de les receptes que es dispensen a les oficines de farmàcia.

En total, ja són 56 els milions que s'han derivat a l'IB-Salut per corregir els desequilibris de despesa d'aquest organisme i intentar contenir el dèficit abans de tancar l'exercici. Tradicionalment, l'IB-Salut dispara a final d'any el dèficit públic de la Comunitat i el Govern, que fins ara ha presentat trimestralment els comptes amb superàvit, vol evitar enguany tant com pugui que se li escapi un desajust per aquí. La portaveu de l'Executiu, Núria Riera, va reconèixer ahir, després del Consell de Govern, que els doblers que ara es transfereixen van a cobrir el "desfasament" que s'ha produït al Servei de Salut, en gastar més del que s'havia pressupostat.

Per altra banda, el Govern també aprovà destinar 2,2 milions d'euros per al reajustament d'anualitats de 2013 i 2014 del contracte de transport sanitari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF