El Govern recupera l'hospital Verge del Toro per a la població de Menorca

En la primera fase se’n rehabilitarà la façana, la coberta i l’estructura i en la segona s’hi duran a terme les reformes interiors que determini el pla funcional

El Govern de les Illes Balears recupera l’hospital Verge del Toro per a la població posant en marxa la rehabilitació de l’antic hospital de referència de Menorca. El Servei de Salut ja ha iniciat un pla que s’aplicarà en dues fases: la primera consisteix en la rehabilitació de la façana, la coberta i l’estructura, i en la segona es faran les reformes interiors que determini el pla funcional que actualment està elaborant el Servei de Salut. Aquest pla de recuperació de l’hospital Verge del Toro té un cost de 8,9 milions d’euros i es preveu que es completi en un termini de dos anys, aproximadament.
 
La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat l’hospital acompanyada per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; la batlessa de Maó, Conxa Juanola; el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster; el secretari general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i el gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez. La consellera ha destacat que és un dia històric per a la ciutadania perquè “el centre hospitalari té un gran valor sentimental per a moltes persones i era molt important recuperar-lo”.
 
El BOIB publicarà aquest dimarts la licitació del projecte i de la direcció de les obres de conservació i manteniment del centre hospitalari. Les obres que són objecte d’aquesta licitació, amb un pressupost d’1.712.076,57 euros, consistiran en la rehabilitació de la façana, les cobertes i l’estructura de l’edifici principal. Ubicat al nucli urbà de Maó, l’hospital Verge del Toro es va construir l’any 1951 i es va tancar el 2007, quan el centre hospitalari de referència es va traslladar a l’Hospital General Mateu Orfila, aleshores recentment construït.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF