El Govern invertirà 2,6 milions d'euros per renovar les urgències de l'Hospital d'Inca

L'espai s'ampliarà prop d'un 60% i permetrà crear dues zones diferenciades (pediatria i adults)

El Govern invertirà 2,6 milions d'euros per renovar l'espai que ocupa el Servei d’Urgències de l’ Hospital Comarcal d’Inca. L’objectiu d’aquestes obres és ampliar i adaptar la infraestructura hospitalària per oferir una atenció més confortable i de qualitat a la població que atén.

Ho ha anunciat la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, durant la visita a l'hospital que ha realitzat aquest dimecres acompanyada de la consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; l’equip directiu del centre, encapçalat per la gerent, Soledad Gallardo, i el batle d’Inca, Virgili Moreno.

Aquestes obres formen part del Pla d’infraestructures de la Conselleria de Salut i permetran adaptar el centre a les noves necessitats derivades de l’increment de població, ja que d'ençà que es va obrir, el març de 2007, l'hospital ha passat d'atendre 84.000 persones a gairebé 122.000, i en el cas del Servei d'Urgències, ha passat d'atendre una mitjana de 116 urgències diàries a 172. En aquest sentit, Armengol ha destacat que la salut és prioritària per al Govern i que la millora de l’hospital inquer era una reivindicació “històrica”.

Reordenació i ampliació

Actualment, el bloc on està ubicat el Servei d’Urgències té una superfície de 1.300 m², però en aquest espai també se situa la Unitat de Crítics i l’hostatgeria, de manera que la zona d’Urgències ocupa només 967 m². L’actuació prevista –que suposarà traslladar de lloc l’hostatgeria i també desplaçar la Unitat de Crítics a una nova planta que s’elevarà a una de les àrees de l’hospital– permetrà ampliar un 57% la zona d’Urgències, ja que passarà de 967 m² a 1.526 m².

Aquesta ampliació permetrà, a més, crear dues zones diferenciades (pediatria i adults), eliminar l’àrea de lliteres (amb 22 unitats) i reconvertir-la en dues sales (15 lliteres i 10 butaques), la qual cosa augmentarà la intimitat i el confort dels pacients.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha destacat l’avanç que suposarà separar pacients pediàtrics d’adults, que gaudiran de més intimitat, i ha remarcat que amb aquesta ampliació milloraran les condicions per als usuaris i també per als mateixos professionals, que podran desenvolupar la seva tasca de manera més còmoda gràcies als canvis introduïts en els circuits assistencials.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF