Balears 03/06/2013

El Govern ajorna els imposts d'envasos, grans comerços i lloguer de vehicles

La caiguda de l'exconseller Josep Ignasi Aguiló havia estat considerada com una passa enrere de Bauzá, que deixarà passar l'estiu per prendre una decisió definitiva

Quim Torres
1 min

PalmaEl Govern, des de la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts i de la d'Economia i Competitivitat, ha anunciat avui en roda de premsa que els nous impostos sobre els envasos de begudes, els grans comerços i el lloguer de vehicles s'ajornaran, com a mínim, fins que acabi la temporada turística.

La intenció de l'executiu d'impulsar aquests tributs va provocar un enfrontament amb els empresaris afectats, que iniciaren una campanya per demanar a Bauzá que aturàs el que consideraven un despropòsit. En un primer moment, Bauzá i el seu conseller d'Economia, Josep Ignasi Aguiló, afirmaren que aprovarien els nous impostos, però posteriorment el president decidí destituir el conseller, cosa que per molts va ser la confirmació que finalment no entrarien en vigor.

La setmana passada els consellers d'Hisenda i Pressuposts i d'Economia i Competitivitat es reuniren amb els sectors empresarials i, tot i no anunciar res formalment, escoltaren els arguments de les patronals.

Avui, ja han fet saber que els impostos sobre els envasos de begudes, els grans comerços i el lloguer de vehicles no s'aplicaran, de moment, i que tot queda pendent fins que acabi la temporada turística. Els sectors empresarials afectats han manifestat la seva satisfacció per l'anunci del Govern.

stats