Publicitat
Publicitat

El Govern nega la divisió dins el PP: "Les especulacions no són certes"

Riera admet que si la regidora San Gil es manté imputada no podrà ser candidata

Tot i que són conegudes les males relacions existents entre el president del Govern, José Ramón Bauzá, i el batle de Palma, Mateu Isern, i malgrat que s'ha visualitzat que una part del PP està més a prop del batle que del president, el Govern insisteix a negar que hi hagi divisió dins els populars. "No hi ha divisió al partit" i "no farem valoracions sobre informacions i especulacions que no són certes", ha dit avui la portaveu Núria Riera, després de la reunió del Consell de Govern. Riera ha recalcat que el partit està centrat en les europees i que el Govern està centrat en els seus compromisos amb els ciutadans, i ha repetit que les relacions entre Bauzá i Isern són "totalment cordials" i basades en el treball conjunt i el respecte institucional. I ha advertit que això és així perquè hi ha un partit al darrere.

Des de la seu del Govern, la portaveu de l'Executiu no ha tingut cap problema per defensar qüestions de partit com la designació de Rosa Estaràs com a número 7 a la candidatura europea del PP espanyol, que ha destacat com un reconeixement del president espanyol i del partit, Mariano Rajoy, cap a Balears i cap al PP balear. "És la millor llista que podríem tenir", ha arribat a dir. I fins i tot ha defensat la relació personal amb les Illes que, segons ella, té el cap de cartell, el ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete.

Tampoc ha tingut cap mania Riera per referir-se a la recent imputació de la regidora Irene San Gil en el cas de les oposicions a la Policia Local i ha recordat que si la seva situació es manté quan s'hagin de fer les llistes electorals no podrà ser candidata, perquè el codi ètic del PP impedeix que els imputats puguin anar a llistes. En canvi, la portaveu no ha volgut fer futuribles sobre la situació en què pot quedar el president Bauzá en funció del que decideixin els jutges sobre la seva suposada incompatibilitat per exercir el càrrec mentre manté negocis privats. Precisament avui s'ha conegut que el Tribunal Superior de Justícia ha donat 10 dies al Govern i a Bauzá perquè presentin el seu escrit de conclusions després que ho hagi fet la part recurrent, els grups parlamentaris del PSIB i MÉS.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF