El Govern destina 5,8 milions a la instal·lació de fibra òptica a totes les escoles

El Govern vol que el 2019 els 291 centres públics de les illes tinguin fibra òptica

El Govern destinarà aquest any 5,8 milions d'euros a millorar la connexió a internet dels centres públics i concertats de les Illes i instal·lar-hi fibra òptica, segons que han informat avui en roda de premsa els consellers d'Educació i Universitat, Martí March, i d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets.
L'executiu preveu que el 2019 els 291 centres públics de les Illes disposin de fibra òptica i també els concertats que vulguin sumar-se a aquest projecte tecnològic. Fins ara n'hi ha sis d'apuntats.

Aquesta millora tecnològica a les aules és possible gràcies al conveni subscrit per l'executiu balear i el Govern central, pel qual l'administració autonòmica farà una inversió de 2,3 milions d'euros i Madrid, de 3,5 milions.

El conveni ha estat subscrit pel Govern, el Ministeri d'Esports, Cultura i Esports i l'empresa pública RED.ES, amb el propòsit d'estendre l'accés a la banda ampla ultraràpida als centres educatius de Balears. Aquest 2018 any es convocarà un concurs públic al qual les empreses de tecnologia presentaran les seves millors ofertes per aconseguir aquest contracte públic.

Tant Martí com Busquets han celebrat la signatura d'aquest acord amb l'Estat malgrat que s'hagi formalitzat amb un retard d'un any i mig per la 'paràlisi' de l'executiu central, ha subratllat la consellera de Turisme i vicepresidenta del Govern.

"Volem que les nostres escoles estiguin al segle XXI", ha dit Busquets, que ha al·ludit a la importància de les noves tecnologies i la seva funció a l'educació dels joves estudiants. Per a March, aquest acord és una "bona notícia". Actualment, 175 centres públics de l'arxipèlag ja disposen d'una connectivitat de 300 MB, però aquest conveni permetrà una velocitat de navegació molt més alta.

El conseller ha subratllat que "no es tracta de posar un ordinador o una tauleta als col·legis", sinó que és un projecte que "va molt més allà", és el desenvolupament a cada centre d'una línia d'implementació pedagògica. En aquest context, el titular d'Educació ha recordat que un 90% de les llars de les Balears tenen connexió a internet, per la qual cosa "l'escola ha d'adaptar-se a aquesta realitat social".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF