Balears 26/06/2013

El Govern denuncia violència de gènere en un vídeo fet amb clàssics del cinema americà

L'Institut Balear de la Dona exigeix la retirada del vídeo en favor de la vaga indefinida de professors perquè "hi ha imatges de violència cap a les dones"

Enric Borràs Abelló
2 min

PalmaL'Institut Balear de la Dona del Govern ha emès un comunicat aquest dimecres exigint la retirada del vídeo de l'Assemblea de Docents que convocava a un acte informatiu, aquest horabaixa mateix, en favor de la vaga indefinida de professors. El vídeo enumera tots els greuges dels mestres amb el Govern i els il·lustra amb galtades de clàssics del cinema americà, però l'Institut Balear de la Dona reclama que "es retiri o es modifiqui", considera que fomenta la violència de gènere perquè "s'hi reflecteixen imatges de violència cap a les dones".

El Govern no ha reclamat mai la modificació o la retirada de les pel·lícules originals on surten aquestes galtades -rodades en blanc i negre- però sí que ha fet cas de la queixa de l'Institut de Política Familiar, que es va entretenir a analitzar-les i va arribar a la conclusió que al vídeo s'hi produïen "actes de violència, en concret 33 galtades, 4 de les quals són fetes per un home contra una dona". Les altres 29, doncs, no serien violència de gènere. Això sí, cap altre departament de l'executiu no s'ha atrevit a dir res de la crítica a "l'ofensiva contra la campanya dels enllaçats" que el vídeo acompanya de la bufetada de l'Adolf Hitler de Charles Chaplin a El gran dictador.

Des de l'Assemblea de Docents troben "tan absurda que és ridícula" l'acusació dels dos instituts. Amb tot, l'Institut Balear de la Dona fins i tot admet que ha fet un informe "amb una sèrie d'arguments jurídics" que els duen a exigir la retirada o modificació del vídeo. D'entre aquestes presumptes raons just destaquen la referència a dues lleis que dicten que l'entitat governamental ha de "vetllar pel respecte cap a les dones en tots els àmbits". Des del Govern no han volgut afegir res al comunicat, tan sols han dit a l'ARA Balears que esperen que l'Assemblea de Docents elimini o rectifiqui el vídeo i, en cas contrari, no descarten prendre altres mesures.

stats