Publicitat
Publicitat

CAS POLICIA LOCAL

El Govern demana justícia pel cas Cursach

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha insistit en el menyspreu de les conductes investigades i en la necessitat d'actuar "perquè això no torni a passar mai més"

El Govern balear confia que la Justícia "arribarà fins al final caigui qui caigui" en el marc de la investigació pels "gravíssims delictes" del cas de presumpta corrupció entorn del Grup Cursach.

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha assegurat avui al Parlament que a l'Executiu "li repugna" la suposada intervenció d'agents de policia de Palma i Calvià en una trama dirigida a eliminar els competidors dels negocis d'oci nocturn propietat de Tolo Cursach, a la presó preventiva sense fiança per més d'una quinzena de delictes des del 3 de març.

Costa ha apel·lat a la "prudència" davant un sumari que encara és secret, però ha insistit en el menyspreu de les conductes investigades i en la necessitat d'actuar amb fermesa "perquè això no torni a passar mai més". "Pensàvem que amb l'etapa de la corrupció política del president Matas ho havíem vist tot", ha declarat la consellera durant la sessió de control del ple del Parlament.

El diputat de Podem  Carlos Saura, per part seva, ha reclamat l'opinió de l'Executiu sobre la investigació a Cursach perquè entén que no es tracta "d'un cas de corrupció més" que esquitxa el PP, sinó "duna trama mafiosa" emparada per polítics com el diputat Álvaro Gijón, al qual ha al·ludit sense citar-ne el seu nom.

A més de la connivència de responsables públics dels consistoris de Calvià i Palma durant dècades, "hi havia gent que mirava cap a un altre costat", ha subratllat Saura, per qui és necessari que el Govern actuï per prevenir la tolerància de comportaments mafiosos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF