FUNCIÓ PÚBLICA

Oposicions als Serveis Generals de la Comunitat Autònoma una dècada després

El Govern ofereix 395 places per al 2018, de les quals 242 són 'lliures' i 153 de promoció interna

Cladera ha presidit la mesa sectorial de Serveis Generals de la Funció Pública. / GOIB

10 anys després de la darrera convocatòria, el Govern de les Illes Balears tornarà a convocar oposicions per als Serveis Generals de la Comunitat Autònoma el 2018. Una crida en la que s'oferiran 395 places dels Serveis Generals de la Funció Pública, 242 de les quals seran places "lliures", obertes a qualsevol interessat, i 153 de promoció interna.

Així s'ha pactat a la mesa sectorial de Serveis Generals de la Funció Pública, la qual s'ha reunit aquest dimecres, presidida per la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera. De totes maneres, el sistema de selecció d'aquestes places no s'ha aprovat per unanimitat.

La plantilla de l'Administració Autonòmica ascendeix a uns 3.400 empleats, uns 800 dels quals són interins

L'Stei i USO, que ostenten més del 50% de representació a la mesa, no hi han estat d'acord. L'Stei, en un comunicat, ha lamentat no haver pogut lamentar les bases d'aquesta convocatòria perquè "aquestes oposicions seran les úniques d'aquesta nova tongada que no preveuen el concurs oposició com a sistema de selecció", han indicat el sindicat.

A diferència de les oposicions d'Edudació, Sanitat i a la policia, en la que la resultat es construeix a partir de l'examen i dels mèrits acumulats de l'opositor, a les de Serveis Generals, el resultat serà exclusivament aquell que s'obtingui a l'examen. "És irresponsable obviar que fa 10 anys que no es fan oposicions i lamenta que l'Administració hagi estat insensible amb aquesta realitat. Sorprèn especialment que això succeeixi només en un dels àmbits", assenyala el comunicat.

"Tenim la intenció de dignificar i millorar la qualitat de l'ocupació"

CATALINA CLADERA Consellera d'Hisenda i Administracions Públiques

Per la seva banda, Cladera ha assenyalat que, amb aquestes oposicions, el Govern té intenció de "dignificar i millorar la qualitat de l'ocupació" dels treballadors públics i ha deixat clar que aquesta convocatòria no suposa en cap cas un augment de la plantilla de funcionaris, sinó la disminució del nombre d'interins.

En l'actualitat, la taxa d'interinitat en l'Administració Autonòmica supera el 20 per cent i l'objectiu del Govern és que disminueixi fins al 8 o 9 per cent.

La plantilla de l'Administració Autonòmica ascendeix a uns 3.400 empleats, uns 800 dels quals són interins, ha concretat la consellera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF