El Govern tanca un acord amb la constructora del Palma Arena per estalviar 6,9 milions

El cost final "segurament superarà" els 100 milions d'euros

El Goven balear ha tancat un acord amb la UTE -Unió Temporal d'empreses- constructora del velòdrom Palma Arena pel qual pagarà 22,4 milions d'euros pel sobrecost de les obres i que suposa per a la comunitat autònoma un estalvi de 6,9 milions d'euros sobre la quantitat inicialment exigida per les empreses.

Després de la reunió del Consell de Goven, la portaveu, Pilar Costa, ha afirmat que aquest acord "posa fi" als tres contenciosos interposats per la UTE davant els tribunals contra l'administració autonòmica per exigir el pagament de 29,3 milions. 

Després de l'acord aconseguit, l'executiu autonòmic abonarà 22,4 milions pel sobrecost de les obres. A més, la UTE s'ha compromès a esmenar deficiències en el Palma Arena fins a un valor màxim de 2 milions d'euros.

Costa ha recordat que l'expedient de contractació del Palma Arena es remunta a l'any 2006 i que el sobrecost de les obres ha superat el 60%.

La portaveu ha assenyalat que aquest acord del Govern amb la UTE pretén "resoldre" aquest conflicte de la manera "més beneficiosa possible" per a la comunitat autònoma.

Costa ha afirmat que el cost final de la construcció i equipació del velòdrom "segurament superarà" els 100 milions d'euros.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF