El Govern cerca fer pinya amb els consells per l'aprovació de la Llei turística

Coincideixen en la necessitat de modificar-la i celebren poder anar fent la zonificació

El Govern ja cerca suports entre els consells insulars davant la imminent modificació de la Llei turística aprovada la setmana passada pel ple del Parlament, reconeguda com a "incoherent" pels seus propis creadors després de no arribar a un acord unànime abans de la votació.

El vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, s'ha reunit aquest dimarts amb representants de les institucions insulars per fer una valoració del resultat de la nova llei (que ni prohibeix ni permet el lloguer turístic en habitatges plurifamiliars però, alhora, conté articles que regulen l'activitat en aquest tipus d'habitatges).

Segons expliquen des del Govern, "tothom ha valorat que l'article 49 no té gens de sentit". Es tracta de l'article que defineix quins tipus d'habitatge es poden llogar i Podem hi va votar en contra després que la resta de partits que formen el Pacte li negassin una esmena que declarava Palma i l'illa d'Eivissa zones d' emergència habitacional, on, per tant, el lloguer turístic quedava prohibit d'entrada més enllà de l'opinió que en tinguessin el Consell o l'Ajuntament.

El Consell d'Eivissa, on governa Podem, ja va mostrar-se en contra d'aquesta proposta del grup parlamentari i consideraven imprescindible poder ser ells qui fessin la zonificació. Després de la reunió, consells i Govern han arribat a la conclusió que l'actual redacció de la norma no impedeix que les institucions insulars vagin treballant a delimitar les àrees on es permetrà o no el lloguer turístic i han valorat la importància que s'hagi aprovat una moratòria de places turístiques fins que aquesta feina s'acabi (una moratòria que no entrarà en vigor fins que no es publiqui la llei al BOIB).

Si bé des del Govern asseguren que hi ha hagut consens a l'hora de demanar una modificació de la llei per llevar-li "l'ambigüitat", també interpreten que a partir d'un reglament es podria regular qualsevol tipologia d'habitatge, ja que la norma aprovada dimarts passat no en prohibeix cap expressament. No obstant això, aquesta darrera idea no té el suport unànime dels consells, ja que consideren que és necessari un informe jurídic que ho confirmi.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF