El Govern confia repetir enguany les xifres turístiques del 2017

Al conjunt de l’arxipèlag, els visitants de fora de temporada alta han augmentat un 12%. A Eivissa 1 de cada 3 turistes ha vingut en temporada baixa

El Govern balear de Francina Armengol s’ha mostrat avui optimista amb la temporada turística de 2018. L’executiu espera poder repetir les xifres de 2017 que, segons la presidenta van “ pel bon camí” i que mostren un augment del 12% del nombre de visitants nacionals en temporada baixa. Una xifra que s’arriba a doblar si ens fixem concretament al mes de novembre. Des del Govern consideren aquestes xifres com a prova de l’èxit del programa ‘Better in Winter’.

Així i tot, Armengol creu que s’han de fer millores i que aquestes passen per l’aprovació del nou REB que, quan s’aprovi, permetrà deduir-se a les empreses tecnològiques de les illes un 45% a l’impost de societats. A més, Armengol ha demanat més inversió a zones madures i ha recordat que el govern actual de l’Estat ha “eliminat” ajudes com la que havia de servir per reconvertir la Platja de Palma.

A Eivissa, un 36% venen fora de temporada

Pel que fa a les administracions insulars, els missatges institucionals han estat molt similars. El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha assegurat avui que un 36% dels visitants que han viatjat enguany a la major de les Pitiüses, ho ha fet en temporada baixa. Vicent Torres creu que aquest èxit es deu a les polítiques de fomentar el turisme actiu que duu a terme el seu executiu, com ara la promoció dels esdeveniments esportius.

Un exemple és la final del campionat europeu de Multiesport, que es farà aquest mes d’octubre, i que podria portar fins a 5.000 persones que podrien fer pernoctacions d’entre vuit i deu nits. Però també s’esperen bones xifres a la Mitja Marató d’Eivissa, el 60% dels inscrits de la qual són internacionals, o la Ibiza Marathon, que enguany podria portar a 3.000 persones a Eivissa, el 40% de fora d’Espanya.

Els hotelers miren de reüll Grècia

Des del sector privat creuen que la temporada enguany serà bona, però creuen que hi ha perill que l’augment de reserves a algunes destinacions emergents de la Mediterrània puguin significar una davallada de turistes a les plantes hoteleres de les Balears. Turquia o Tuníssia són algunes de les destinacions que més campanyes estan fet arreu del mon, encara que segons alguns hotelers el factor “seguretat” afavoreix molt les Illes ja que, finalment, té més pes que el preu.

On creuen que aquest augment pot significar una seriosa competència és a Grècia, ja que allà no hi ha sensació d’inseguretat i s’està fent una campanya molt potent. “A les principals ciutats del mó hi ha publicitat de les illes gregues”, ha explicat un hoteler qui, a més, ha assegurat que aquestes destinacions estan oferint gairebé el 40% del total de llits a la campanya de reserva anticipada, el que segons apunten alguns turoperadors està tenint “molt bona acceptació”:

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF