Publicitat
Publicitat

El Govern aprova mig centenar de mesures per a una dràstica reducció de gasos del 30% a Balears

L'Executiu aprova el Pla d'acció de mitigació contra el canvi climàtic 2013-2020, que pretén reduir l'emissió de gasos per adequar-se a les normatives europees

El Govern ha aprovat el Pla d'acció de mitigació contra el canvi climàtic 2013-2020, que té un cost de 1.041 milions d'euros i preveu una reducció "real" d'emissions de gasos d'efecte hivernacle a les Illes entre un 23,6% i un 30% a través de mesures concretes i quantificables.

El pla balear concreta 58 accions contra el canvi climàtic en matèria d'energia, transport, habitatge, agricultura, recursos hídrics, gestió forestal i protecció del sòl, contaminació atmosfèrica, gestió de residus, sanitat forestal, espais naturals i turisme.

El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, ha presentat avui en roda de premsa aquest pla "seriós" que posarà en marxa durant vuit anys mesures concretes "aplicables" que es poden "valorar" i que afectarà totes les administracions públiques de les Illes Balears.

La disminució de gasos a l'Arxipèlag serà major o menor segons l'efectivitat del pla, que fixa com a any de referència el 2005, quan a les Balears es van emetre 9.982.410 tones de diòxid de carboni (CO2).

El pla recull la intenció del Govern balear de dur a terme un "comportament responsable" i contribuir, al costat de l'estat espanyol, a complir amb el compromís europeu de reduir un 20% les emissions de gasos hivernacle l'any 2020.

En la redacció d'aquest pla, hi han participat tots els departaments del Govern i, per primera vegada, l'Ajuntament de Palma.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF