El Govern vol assolir aquesta legislatura "un gran pacte educatiu"

El portaveu de l'Executiu ha valorat el segon aniversari de la marea verda i la desconvocatòria parcial de la vaga

El Govern balear té com a objectiu la negociació d'"un gran pacte educatiu social i polític", a més d'una llei d'educació pròpia de les Illes Balears, que ha de tenir  l'"acord de tots", ha informat avui el portaveu de l'Executiu, Marc Pons.

El calendari seria que durant aquesta legislatura s'aconseguís el pacte educatiu, mentre que la llei educativa pròpia per a les Illes és un "projecte tan ambiciós" que "possiblement" serà necessària més d'una legislatura perquè sigui una realitat, ha comentat Pons.

El Consell de Govern reunit avui ha realitzat una reflexió en complir-se dos anys de la multitudinària manifestació que es va dur a terme a Palma en defensa de l'educació pública i en contra del decret del TIL (Tractament Integrat de Llengües), i tres mesos des que Francina Armengol va assumir la seva responsabilitat com a presidenta de les Illes Balears. En aquest temps, ha repassat el portaveu, la vaga en el sector educatiu ha estat desconvocada, el TIL ha estat "enterrat", la setmana vinent serà derogada la Llei de símbols i l'Executiu ha mostrat el seu rebuig a la LOMQE.

En l'aposta per la millora de l'ensenyament públic, el Govern ha augmentat amb 12 el nombre d'inspectors, s'ha donat ordre que se substitueixin de "manera immediata" els professors que estiguin de baixa i en aquest curs escolar ja hi ha 374 professors més treballant que en la legislatura passada.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF