El Govern anunciarà demà les exigències mínimes de qualitat a les empreses que aspirin a contractes públics

El conseller Iago Negueruela assegura que amb aquestes clàusules socials l'Administració pública comencarà a donar exemple

El Govern introduirà clàusules socials a la contractació pública com a mostra d'una aposta per la feina de qualitat. Ho ha avançat el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, durant la sessió de control al Govern. Responent a una demanda de Podem, Negueruela ha anunciat que demà mateix es farà la presentació d'aquestes clàusules, destinades a ser una altra de les fites de l'Executiu sorgit dels Acords pel Canvi.

El conseller no n'ha volgut avançar detalls, però ha assegurat que "davant un model de contractació pública basat exclusivament en el preu, nosaltres posarem la qualitat i els drets dels treballadors en primer lloc". També ha afegit que, amb aquesta mesura, "l'Administració pública començarà a donar exemple". 

Negueruela i la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, ja van pactar amb els sindicats incloure clàusules socials el mes de febrer. Llavors, es va decidir constituir una comissió de treball que configuraria les condicions que es presentaran aquest dimecres. Llavors, es va parlar d'exigir a les empreses que aspirin a contractes amb l'Administració pública  el compliment del conveni col·lectiu sectorial i no el de l'empresa; tenir un percentatge de plantilla indefinida, i contractar aturats majors de 45 anys.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF