Balears 09/08/2013

El Govern amenaça amb "els expedients que facin falta" per imposar el trilingüisme a les escoles

La portaveu de l'executiu intenta convèncer que l'aplicació del TIL es fa amb "normalitat"

L. Seró/E. Borràs
2 min
La portaveu del Govern, Núria Riera / ARXIU

Palma"Si hi hagués qualque incompliment més es tramitarien els expedients que fessin falta, com s'ha fet sempre", ha amenaçat aquest divendres la portaveu del Govern, Núria Riera, sobre l'aplicació del decret del Tractament Integral de Llengües (TIL). En la roda de premsa posterior al Consell de Govern ha insistit: "ha de quedar ben clar que el TIL s'ha d'aplicar i s'aplicarà perquè és la gestió que s'està desplegant des de la conselleria d'educació".

La portaveu ha volgut tranquil·litzar els equips directius que obeeixin les directrius del Govern dient que "no hi ha intenció d'obrir més expedients que aquells que siguin necessaris". També els ha dit, però, que les direccions d'escoles i instituts no poden fer "valoracions personals" d'una norma. "Les normes s'han d'aplicar perquè són fruit d'unes decisions que representen a la majoria dels ciutadans", ha insistit.

La imposició, en marxa

Riera ha vestit amb paraules la contundència de la Conselleria d'Educació, que ja ha començat a tirar pel dret imposant projectes lingüístics diferents dels que havien aprovat alguns centres, als quals obliga a aplicar-los sense que passin pel consell escolar, l'òrgan competent per aprovar-los. "És un compromís del govern amb els ciutadans", ha justificat la portaveu i consellera d'Administracions Públiques, tornant a recordar que el trilingüisme ja era al programa electoral del PP.

Riera, tot i l'enfrontament obert amb la major part de la comunitat educativa i sobretot amb els professors -que preparen una vaga que fins i tot podria ser indefinida- ha volgut donar una imatge de normalitat: "Aquesta aplicació s'està donant amb tranquil·litat en la majoria dels aproximadament dels 400 centres educatius, únicament hi ha hagut tres o quatre centres en els quals no s'han seguit aquestes normes pautades tant pel decret com per les instruccions".

En els casos dels centres rebels "s'han obert els expedients disciplinaris, ben igual que en qualsevol altre matèria que hi ha un incompliment", ha afirmat Riera, insistint en donar imatge de normalitat tot i la suspensió excepcional de sou i feina de tres directors. Ha volgut afegir que el decret del TIL "s'aplicarà amb normalitat i de forma progressiva" i que el proper curs també "ha de començar amb normalitat", tot i la vaga segura, que es pot convertir en indefinida.

stats