Política
Balears 15/06/2013

El Govern promet "diàleg" i alhora avisa que no es desviarà del programa electoral

Riera assegura que es dedicaran a generar llocs de feina, atendre els desafavorits i millorar l'educació però no diu com ho faran ni anuncia mesures concretes

ARA Balears/EFE
2 min
La consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, presentà el decret llei que el Consell de Govern aprovarà demà.

PalmaEl Govern es dedicarà, a la segona meitat de la legislatura, a generar llocs de feina, atendre els desafavorits i millorar l'educació, ha assegurat aquest dissabte la portaveu de l'executiu, Núria Riera. Segons ha dit, sobre aquests tres aspectes dialogaran amb tots els sectors afectats però a la vegada ha avisat que no tenen cap intenció de desviar-se dels "compromisos amb els ciutadans" adquirits a la campanya electoral.

Així doncs, l'executiu no té cap intenció de canviar la seva postura en aspectes tan polèmics com el trilingüisme, que l'enfronta directament amb la major part del sector educatiu. D'una banda diu que ofereix "diàleg" i de l'altra es tanca en banda.

Riera ha fet aquestes declaracions per resumir allò que s'ha parlat a les quartes jornades d'acció de govern en què el president, José Ramón Bauzá, ha repassat amb el seu gabinet allò que han fet durant els primers dos anys de legislatura i allò que pretenen fer a partir d'ara. La portaveu, però, no ha anunciat cap mesura concreta ni ha detallat objectius quantificables. No ha dit ni com pensen afavorir la creació de llocs de feina, atendre els desafavorits ni millorar l'educació, ni si hi dedicaran més doblers ni què es veuen capaços d'aconseguir.

La portaveu ha insistit que, després de la remodelació en què Bauzá va canviar mig Govern el mes passat, dóna per tancada una primera etapa en què s'ha fet davallar i s'ha estabilitzat el dèficit públic i s'ha retallat i ordenat l'administració. La portaveu ha comparegut en una conferència de premsa després de la reunió de Bauzá amb l'equip d'Educació. Aquest horabaixa s'ha de reunir amb Presidència i Hisenda. El president havia ajornat aquestes reunions el cap de setmana passat per poder anar a veure la final del Roland Garros a Paris.

La portaveu ha afegit que l'executiu espera que el Govern central flexibilitzi l'objectiu de dèficit per a aquest any i promogui un nou sistema de finançament autonòmic més just amb l'arxipèlag. Ha garantit que l'etapa de reducció de personal en l'administració ja s'ha acabat perquè "s'ha posat ordre" i "s'ha adoptat una altra manera de funcionar". Tot i amb això ahir mateix l'executiu havia aprovat el decret llei que permet moure els 4.500 funcionaris de serveis generals -tots excepte els docents i els sanitaris- que té l'Administració Autonòmica- i que, segons els sindicats combinat amb altres lleis provocarà l'expulsió de centenars d'interins.

stats