TURISME

El Govern i la UIB, a la recerca de la vacuna contra la saturació turística

Col·laboraran per aplicar indicadors de sostenibilitat i estudiar casos d’èxit

La saturació turística, a estudi. El Govern, a través de l’ Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), i la Universitat de les Illes Balears (UIB) col·laboraran per desenvolupar projectes de recerca que tenen com a objectiu millorar el coneixement sobre la realitat turística de les nostres illes "per tal de fonamentar amb rigor científic les polítiques turístiques", explica l'ATB en un comunicat. En concret, dos projectes de recerca analitzaran els factors que provoquen problemes de saturació turística i els indicadors que incideixen en la sostenibilitat del model turístic.

D’una banda, posaran en marxa el projecte 'Estudi de destinacions madures en el turisme de masses: comparació històrica i propostes d'acció', l’equip investigador del qual estarà dirigit pel professor Carles Manera.

"L’estudi, que agafarà les Illes Balears com a laboratori essencial de treball i tindrà en compte l'àrea mediterrània com a principal base, identificarà i analitzarà aquelles regions que hagin conegut processos de saturació en el turisme de masses i els factors comuns de les causes d'aquestes saturacions demogràfiques, espacials, ecològiques", afegeix la nota. 

D’altra banda, cal destacar la posada en marxa d’una "Proposta completa d’indicadors de sostenibilitat del turisme a les Illes Balears". Aquest projecte serà desenvolupat per un equip investigador dirigit pel professor Ivan Murray.

Aquests estudis, entre d’altres, "ajudaran a definir les polítiques turístiques del Govern, especialment per millorar el model turístic de les Illes Balears amb l’objectiu de fer-lo realment sostenible des dels punts de vista ambiental, econòmic i social". 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF