Govern i PP tornen a avivar la catalanofòbia

La consellera d'Educació assimila els llaços amb les quatre barres amb Catalunya i diu a un diputat socialista que "no vengui aquesta terra a altres"

El Govern i el PP han tornat a avivar aquest dimarts en el ple del Parlament la catalanofòbia. La primera a fer-ho ha estat la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, quan ha assimilat els llaços quadribarrats penjats a les escoles en defensa de la llengua pròpia amb Catalunya. "No vengui aquesta terra a altres països o a altres comunitats", ha retret al socialista Lluís Maicas, que ha defensat els llaços i ha rebutjat la llei de símbols que impulsa el Govern per prohibir-los. "No vengui aquesta terra a altres" perquè "tenim personalitat pròpia", hi ha insistit la consellera, qui ha tornat a acusar l'esquerra de tenir una actitud "violenta" i de crispar la societat.

A banda de la referència del president a la presència de polítics catalans a la manifestació, per intentar vincular-la amb una protesta política pancatalanista, la diputada popular Aina Aguiló també s'ha referit a Catalunya durant el debat, concretament per rebutjar una resolució aprovada pel Parlament català en el debat de política general crítica amb la política lingüística del Govern balear. "Cap català no ens ha de venir a dir què hem de fer en aquesta comunitat autònoma", ha assegurat la del PP.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF