Govern i Foment tramitaran conjuntament la petició de la tarifa plana davant Brussel·les

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, s'ha reunit amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, i han acordat la creació d'una comissió tècnica

El Govern de les Illes Balears i el Ministeri de Foment tramitaran conjuntament davant Brussel·les la petició per a la instauració d'una tarifa plana per als vols interilles. És l'acord al qual ha arribat aquest dijous el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, després de la reunió que han mantingut.

Pons i el secretari d'Estat han tancat un calendari per tal presentar la petició a Brussel·les. Així, la setmana que ve es reunirà una comissió tècnica per ultimar els detalls amb l'objectiu de presentar formalment la petició al mes de maig.

El conseller ha destacat que, després de la reunió mantinguda, s’han dissipat els dubtes respecte de la posició del govern de l’Estat en relació amb la tarifa plana, atès que les dues administracions varen en la mateixa direcció.

Durant la reunió, el conseller ha exigit, a més, que les millores aconseguides per les illes Canàries en el transport marítim, que incrementen l’aportació de l’Estat al descompte de resident, siguin aplicables també a les Balears.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF