El Govern i Cort aportaran 118.000 euros per evitar situacions de risc social a les escoles

El pes de la població que no sap ni llegir ni escriure entre 14 i 64 anys a les Illes és de prop del 20%

La junta de govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb la Conselleria d'Educació per dur a terme un programa d'intervenció socioeducativa. Es destinaran 118.000 euros a dos cursos escolars per 20 places. Segons la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, l'objectiu és poder evitar les intervencions en riscos socials.

Es permetrà desenvolupar un programa per a l'abandonament escolar i promoure el retorn al sistema educatiu. Borràs ha explicat que una de les variables més destacades de Palma és l'alta taxa d'instrucció insuficient. Es tracta d'un indicador que permet determinar el pes de la població que no sap ni llegir ni escriure sobre el total, d'entre 14 i 64 anys. A Ciutat se situa en el 19,6% i això "fa necessari que des dels serveis socials hi intervinguem per transformar aquesta realitat".

L'oferta d'aquests programes d'intervenció és una mesura preventiva per a situacions de risc, independentment de la seva circumstància, segons ha exposat Borràs. Amb aquest programa, els alumnes compaginaran les classes a l'institut amb activitats més pràctiques a una aula externa. Se cerca mantenir-los dins el sistema educatiu i "motivar-los i encaminar-los" a un futur lligat amb l'educació.

L'any passat no es va dur a terme aquest programa, mentre que al 2015 es va oferir una subvenció de 9.800 euros per a vuit alumnes. Ara es passa d'una subvenció a un conveni amb la Conselleria. Educació, així, podrà determinar quins alumnes poden participar-hi i seguir les línies bàsiques.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF