Govern, Consell i municipis preparen una ordenança contra la botellada a tot Mallorca

La normativa seria de lliure adopció per als ajuntaments interessats i preveu multes de fins a 1.500 euros

La Federació d'Entitats Locals de les Illes (FELIB) ha anunciat aquest divendres que fa feina, conjuntament amb la Direcció General de Salut i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), per confeccionar una ordenança tipus contra la botellada, que es podria aplicar a tots els municipis que ho sol·licitin.

Tècnics, regidors i batles de fins a 25 municipis de l'illa es reuneixen avui per començar a coordinar els seus plans sobre drogodependència i conductes addictes, primera passa per regular les ordenances municipals sobre venda i consum de begudes alcohòliques.

“Volem dotar d’un mitjà d’actuació els ajuntaments, amb totes les garanties legals i jurídiques, per combatre els efectes negatius de la botellada tant en la salut pública com també sobre altres efectes negatius, com són el renou o la brutícia”, ha assenyalat el president de la FELIB, Joan Carles Verd, a través d'un comunicat. Com a punt de partida, la FELIB ha aportat el document elaborat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per tal d’adaptar-lo a les peculiaritats de les Illes.

L’objectiu principal d’aquesta ordenança, ha explicat, és limitar la venda i consum de begudes alcohòliques tant a la via pública com a locals públics o de titularitat privada. “Els ajuntaments que l’aprovin no en permetran el consum al carrer excepte a terrasses, vetlladors o dies de festes patronals o revetles”, afegeix Verd, qui recorda que aquesta actuació és una de les mesures preses després “del desgavell dels estius passats”.

La normativa, que es facilitarà a tots els municipis que així ho sol·licitin, preveu sancions de fins a 1.500 euros, segons informa la FELIB.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF