Serveis Socials

Govern i Consell destinaran 11,1 milions d'euros a finançar els serveis socials bàsics dels municipis de Mallorca

Aquesta partida s'incrementa un 23% respecte de l'any passat

La consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern, Fina Santiago, i la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’ Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, han presentat aquest dijous el conveni entre ambdues institucions mitjançant el qual els serveis socials bàsics de Mallorca rebran un total d’11,1 milions d'euros el 2017, dels quals el Govern n'aporta 9,1 i el Consell Insular de Mallorca, 2. Es tracta d'un 23% més respecte de l'any anterior, i un 29,9% més d'ençà que es va iniciar la legislatura.

Hem passat de 7 milions a principis de legislatura a 11,1 milions d’euros l’any 2017”, ha apuntat la consellera Fina Santiago, que ha destacat l’esforç del Govern i del Consell de Mallorca per enfortir els serveis socials comunitaris. Per part seva, la presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver, ha remarcat que aquest increment servirà perquè “més d'un 90% dels municipis vegin incrementades les aportacions i la resta, les mantinguin”.

El conveni presentat per les dues conselleres, que s'aprovarà aquest divendres al Consell de Govern, permetrà finançar els serveis, l’estructura i les prestacions que ofereixen a Mallorca els serveis socials comunitaris bàsics, que són els que gestionen les entitats locals, ja siguin ajuntaments o mancomunitats. A més, i per primera vegada, el pla de finançament incorpora el criteri de ràtios mínimes de personal de les unitats de treball social (UTS).

Les prestacions de serveis finançades, gestionades per les entitats locals, són les següents: serveis d'informació, valoració, assessorament, intervenció i derivació; servei d'ajuda a domicili; serveis de teleassistència i actuacions de suport a la unitat de convivència, ajuts econòmics d’emergència per a la cobertura de necessitats bàsiques a persones, famílies i unitats de convivència, amb persones menors d’edat a càrrec; servei d’allotjament alternatiu; servei de mediació intercultural; domiciliació i empadronament, i accions comunitàries. També es financen programes específics destinats a la gent gran, a menors d’edat, a promoció de l’autonomia i a la població immigrant.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF