El Govern i l'Ajuntament de Ciutadella pacten el preu de l'aigua de la dessaladora

Els ciutadans en pagaran un euro per cada metre cúbic i el Consistori es compromet a comprar-ne 950.000 a l'any en un conveni que tindrà una durada de 2 anys, ampliable a un tercer

Dia important a Ciutadella. La batlessa del municipi, Joana Gomila, ha tancat aquest dijous al matí amb el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, un acord segons el qual s'estipula el preu de l'aigua dessalada que abastirà la ciutat procedent de les instal·lacions de la dessaladora de Ciutadella. Aquest acord permetrà posar en funcionament aquesta planta i es resol una de les demandes de la ciutadania. 

La dessaladora de Ciutadella té una capacitat de producció de 3,5 hectòmetres cúbics cada any i encara no s'ha posat en marxa, malgrat ser construïda l'any 2010. Amb aquest pacte entre Govern i Ajuntament, la compra d'aigua representarà una millora en la qualitat que se subministra a la població. Al mateix temps, es disminuirà la pressió als aqüífers i s'incrementarà la reutilització d'aigua depurada. 

Així, els ciutadellencs en pagaran el metre cúbic a un euro i l'Ajuntament de la ciutat es compromet a comprar-ne 950.000. La compravenda s'articularà mitjançant un conveni de dos anys, prorrogable a un tercer. Per la seva banda, l'Agència Balear de la Qualitat de l'Aigua iniciarà la tramitació per redactar el projecte de connexió del tram Son Blanc a Caragolí. Per últim, cal remarcar que el projecte es presentarà a la convocatòria per rebre fons procedents de l'impost del turisme sostenible.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF