El Govern i Aviba defineixen l'estratègia per lluitar contra les retallades en el descompte de resident

El Ministeri de Foment ha obert un procés de diàleg amb les administracions de les Balears i les Canàries després d'haver paralitzat la seva intenció d'eliminar-lo

El Govern de les Illes Balears i l'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de Balears (Aviba) s'han reunit aquest dijous per definir l'estratègia que seguiran en la lluita per evitar retallades en el descompte de resident en els viatges a la península. El Ministeri de Foment ha obert un procés de diàleg amb les administracions de les Balears i les illes Canàries i tant el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, com el president d'Aviba, Antoni Abrines, volen transmetre amb claredat a Madrid que "la proposta presentada i ara paralitzada no és vàlida per als ciutadans de les Illes Balears".

El Ministeri, que inicialment preveia aplicar la retallada a partir de dia 1 de gener del 2017, justificava la mesura amb la lluita contra el frau en aquestes subvencions. En aquest sentit, Pons ha remarcat que la solució al problema del frau "no ha de penalitzar els residents, sinó que ha d'anar encaminada a incrementar els sistemes de control".

Davant els primers contactes tècnics amb el Ministeri de Foment per tractar de la situació, Pons ha explicat a Aviba la planificació prevista per afrontar la situació i ha recordat que "els contactes en el camp tècnic ja han començat".

A més, Pons ha acordat també una reunió amb la consellera de Mobilitat de les illes Canàries, Ornella Chacón, a començament del 2017, per establir les línies conjuntes que es presentaran al Ministeri.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF