Publicitat
Publicitat

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Gómez nega "negligència" mèdica en el cas de l'agressió sexual a Eivissa

La consellera de Salut ha comparegut al Parlament per explicar si hi ha hagut incompliments dels protocols d'atenció a les víctimes

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha defensat aquest dimecres al Parlament que en el cas de la dona que va denunciar una agressió sexual a Eivissa no es va produir cap "negligència" en l'atenció sanitària rebuda per la víctima, però sí una errada humana a l'hora d'emplenar l'informe clínic, en el qual es va posar "marit" com a presumpte autor de les lesions en comptes de "desconegut".

Segons Gómez, per la part de l'assistència mèdica, després de localitzar la víctima, s'ha comprovat que " se li va donar el tracte adient". Cal recordar que aquest cas està en investigació per part de la Guàrdia Civil després que la víctima declaràs que un agent li va dir " a les 16.00 h no es viola ningú".

La consellera sí que ha destacat com a única incidència que "en el comunicat de lesions, el metge es va equivocar i va marcar 'marit' en lloc de 'desconegut", com a autor de la presumpta agressió. Quan la víctima va anar a posar una denúncia davant la Guàrdia Civil es va detectar l'error i la dona va tornar al centre de salut, on el metge li va demanar disculpes i va rectificar l'informe.

Gómez ha comparegut al Parlament per informar de possibles incompliments dels protocols d'actuació en casos de violència masclista per petició de Podem. La responsable de Salut ha explicat que s'estan preparant nous protocols d'actuació davant casos de violència masclista que siguin més accessibles per al personal sanitari.

També ha informat que, des del mes de març fins al setembre, la Conselleria ha impartit sis cursos de formació als responsables de l'aplicació dels protocols d'actuació dels centres sanitaris i dels hospitals, per tal que aquests formin a la resta de professionals del seu lloc de treball.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF