Publicitat
Publicitat

Parlament

Gómez acusa l'oposició de "confondre llibertat amb llibertinatge" amb la Llei de símbols

L'esquerra diu que el Govern ha retirat el decret per evitar que el Consultiu l'hi tomàs

El vicepresident del Govern, Antonio Gómez, ha defensat de les crítiques de l'oposició la Llei de símbols, la que prohibeix llaços amb les quatre barres a les escoles, i els ha acusat de "confondre la llibertat amb el llibertinatge"; ha insistit que s'ha "aparcat" el decret que l'havia de desenvolupar perquè, segons ha dit, la llei s'està aplicant amb "normalitat"; ha recalcat que ni la llei ni el decret impedien als ajuntaments declarar símbols com a d'interès local; i ha negat que hagi mantingut cap contacte amb el Consell Consultiu sobre el decret de símbols.

Precisament l'oposició ha denunciat que el principal motiu de la retirada del decret de símbols és, juntament amb la proximitat electoral, que el Govern sabia que el Consell Consultiu el rebutjaria perquè persegueix la llibertat d'expressió i atempta contra l'autonomia local. Ha instat el vicepresident a acabar la feina i retirar també una llei que han qualificat de "mordala" i que només pretenia "perseguir" els professors.

"L'objectiu era acabar amb els llaços i el verd i ho han aconseguit", ha apuntat el diputat de MÉS, Nel Martí. "No volen empipar els batles que són 'lo nostro', com el pa amb sobrassada", ha retret la socialista Pilar Costa. "Només han fet un acte administratiu, una circular de la Conselleria d'Educació per espantar els professors", ha criticat el socialista Toni Diéguez, qui ha denunciat que Gómez menteix perquè va mantenir contactes informals amb membres del Consultiu abans de retirar el decret.

"La seva demagògia no té límits i ha assolit les més altes quotes que han conegut aquestes Cariàtides", ha contestat el vicepresident a Diéguez, a qui també ha retret que "oculti" al Parlament dades dels seus comptes bancaris i de valors cadastrals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF