Els Glosadors de Mallorca i Toni Gomila donen raons per a la vaga

L'Assemblea de Docents encalenteix motors per a la jornada d'aturada de demà amb vídeos a la xarxa

Els Glosadors de Mallorca Maribel Servera, Toni Figuerola, Jordi Artiller, Miquel Àngel Campaner, Felip Munar i Mateu Xurí participen en un àudiovisual realitzat per l'Assemblea de Docents per "compartir les seves inquietuds sobre els expedients oberts per part de la Conselleria d'Educació". 

El vídeo dóna raons per a l'aturada convocada per demà dimarts dia 7 de gener amb gloses com aquesta: "M'he sucat la cervellera i aprofit per rallar pla, - parlant clar: en català-, que no comprenc la manera com la nostra Consellera actua de forma innoble tractant com si fos un moble tot el conjunt de docents, amb insults i expedients, a qui crea el demà del poble".

Per la seva banda, la glosadora manacorina Maribel Servera diu en vers: "Els mestres i els professors fan una feina molt digna, l'educació és un signe de cultura i de valors. I el tema dels directors jo trob que no està gens clar: no és el Consell Escolar que ha d'aprovar els projectes lingüístics? O són ineptes, o ens volen enganyar".

L'Assemblea de Docents també té el suport de l'actor i dramaturg Toni Gomila, qui també participa en un altre vídeo que forma part de la campanya "Aló, senyora Camps", en què fan preguntes a la consellera d'Educació. En el vídeo, Gomila s'adreça a Joana Maria Camps demanant-li "Senyora consellera, realment creu que expedientant els mestres és la millor manera de reforçar la seva autoritat dins l'aula davant els alumnes i davant els pares? És així com vostè troba que podrà arribar a un consens?". 

L'actor es demana també si la por és la millor manera d'arribar al consens. Recorda, així mateix, que de por "només en fan els fantasmes, i que els fantasmes són fum, no-res". Finalment demana a Camps que "cerqui un consens", "de veres, fora por".

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF