NOU CONCURS PALAU DE CONGRESSOS DE PALMA
Balears 21/08/2013

Gijón: "Serà la primera obra pública contra l'estacionalitat"

El responsable de Turisme diu que aquest pic "anirà bé"

Jaume Perelló
2 min

Palma.L'experiència el fa ser molt prudent, perquè la història del palau de congressos i l'hotel acumula més entrebancs que no èxits. Va quedar desert el primer intent per trobar-li gestor privat, però en opinió del màxim responsable de turisme de l'Ajuntament de Palma "la situació ha canviat. Les condicions per a l'adjudicatari són molt millors, ja que abans s'acumulava un deute de 70 milions d'euros i ara mateix aquesta quantitat ha quedat reduïda a 30 milions", afirmà ahir.

A l'hora de parlar de la nova licitació oberta per intentar trobar un comprador per a l'hotel que a la vegada gestioni el palau de congressos, Gijón no oblida que "en el primer concurs hi havia molt d'interès aparent, empreses que demanaren informació, que visitaren moltes vegades les obres, però finalment no es va materialitzar res", recordà. Aquesta vegada, a més d'un deute menor, "la prima de risc està a la meitat, i això fa que una inversió com aquesta no faci tanta por", sentencià.

Pel que fa els terminis, el tinent de batle va informar ahir que si el procés actualment obert acaba tal com està previst, amb un comprador de l'hotel i gestor de la infraestructura de congressos, "les obres començaran al novembre i es preveu que en 12 mesos estiguin enllestides", confirmà.

La complicada situació d'un projecte que havia de ser referent turístic per a Mallorca no ha desanimat Álvaro Gijón, qui continua convençut que "sortirà endavant i serà la inversió pública que generarà ocupació directa l'endemà d'obrir les portes. Vull recordar que tots ens omplim la boca parlant de desestacionalització, però realitats n'hi ha ben poques. El palau de congressos serà la primera inversió pública que ho faci", va dir.

De moment, cap empresa no ha formalitzat una oferta, ja que el procediment acaba de començar. Queden 50 dies per presentar-ne.

stats