Publicitat
Publicitat

Génova al PP balear: “S’ha acabat parlar de nosaltres mateixos”

El vicesecretari d’organització, Fernando Martínez-Maíllo, avala a Palma Miquel Vidal com a president interí del partit

Missatge clar i contundent de Génova a la cúpula del PP balear: “S’ha acabat parlar de nosaltres mateixos”. Això és el que ha dit aquest dijous el vicesecretari d’organització del PP espanyol, Fernando Martínez-Maíllo, als principals dirigents populars de Balears en una reunió a la seu del partit que s’ha obert parcialment als mitjans i que ha servit per avalar el nomenament de Miquel Vidal com a president interí fins al congrés de 2016. En la reunió no hi era ni l’expresident del PP balear i del Govern, José Ramón Bauzá, ni la seva mà dreta, Antonio Gómez.

Martínez-Maíllo ha defensat el “procés lògic i normal de substitució” de Bauzá que s’ha produït darrerament al capdavant del PP balear, ha obviat la crisi que es va arrossegar durant gairebé dos mesos i ha reivindicat la solució adoptada per fer Vidal president interí. “Allò que té valor és que us hàgiu posat d’acord”, ha apuntat. “Ho hem fet amb generositat i el resultat està a la vista, perquè ja no se’n parla”, ha sentenciat. I ha aprofitat no només per subratllar la “lleialtat i generositat” que ha presidit el procés, sinó per deixar clar el suport de la direcció estatal del partit a Miquel Vidal per “dur les regnes” de la formació fins al proper congrés.

El dirigent, però, ha demanat als responsables del partit a les Illes que no tornin a parlar de qüestions internes ni del congrés del PP fins que arribi el congrés de l’any 2016 perquè, segons ell, el que han de fer ara és parlar d’allò que interessa els ciutadans i oferir-los alternatives perquè  el PP pugui passar de ser un partit majoritari a tornar a ser un partit de govern.

El vicesecretari d’organització ha defensat la millora de la situació econòmica i el procés de reducció de l’atur que mostren els indicadors i ha atribuït part del “mèrit” a les polítiques del seu partit. Ha advertit que les “ocurrències” dels nous governants i del PSOE posen en perill aquesta recuperació. I ha reivindicat que els pressuposts de l’Estat retornen “l’esforç” que s’ha exigit als ciutadans. També ha aprofitat per contestar l'única petició que li ha fet el president interí del PP balear, Miquel Vidal, abans de començar: que es millori el finançament de Balears. Martínez-Maíllo li ha dit que la reforma del finançament no s’ha fet fins ara perquè “no hi havia res a repartir” i no s’hagués pogut millorar, i ha avançat que el model es revisarà la propera legislatura estatal.