Garrido insta la facció de Podem contrària a l'autopista de Campos a "informar-se bé i fer un nou manifest"

Esquerra Unida i el PP també critiquen, per motius diferents, el manifest publicat dilluns

La consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha restat importància al manifest, presentat dilluns, que membres de Podem ha elaborat en contra del projecte de desdoblament de l'autovia Llucmajor-Campos. La socialista ha atribuït el text a "la batalla interna en la direcció de Podem" i ha assegurat que, en cap cas, aconseguiran aturar el projecte. És més, Garrido ha demanat als impulsors del manifest, que ja suma més de 200 adhesions, que "s'informin bé i en redactin un de nou".

Per la seva banda, el portaveu del PP al Consell de Mallorca, Mauricio Rovira, ha reclamat "responsabilitat i coherència" a la formació dels cercles. "És un fet molt greu que Podem voti una cosa al Consell i després s'oposi frontalment a la mateixa, ja que votant en contra dels principis només aconsegueixen generar desconfiança i alimentar la sensació que s'està en política només pel càrrec", ha assenyalat, tot instant el president insular, Miquel Ensenyat, a "posar ordre dins del seu equip de govern per posar fi a la sensació permanent d'inestabilitat fruit de les friccions continuades entre els partits d'esquerres".

Rovira ha lamentat que "el Pacte només és capaç de posar-se d'acord a l'hora d'engreixar el Consell amb nous directors insulars", en relació amb l'augment d'alts càrrecs un 56% respecte de la legislatura anterior, fet que dispararà els costos de personal en 4 milions d'euros a final de legislatura.

EUIB: “Podem ha d'aclarir la seva posició”

Esquerra Unida, per part seva, ha demanat a Podem “que aclareixi la seva posició”. “El nostre parer és que, en cas d'estar-hi en contra, haurien de demanar que es realitzin noves votacions, ja que el projecte es va votar per unanimitat”, assenyala la formació en un comunicat.

“Volem saber si treballaran mà a mà amb nosaltres o si quedaran enfront de les nostres idees i de l'ecologisme”, ha assenyalat el coordinador general, Juanjo Martínez, qui ha considerat “absolutament inacceptable” que els mitjans de comunicació desviïn l'atenció a Podem, quan Esquerra Unida ha estat l'única força política que s'ha oposat a aquesta carretera i, a més, ha llançat una proposta a totes les associacions ecologistes per aturar-la”.

“La nova política no es pot fonamentar en receptes tan antigues com és votar acontentant el govern i, de l'altra banda, intentar generar una operació de rentada de cara”, ha afegit, tot instant MÉS i Podem “que s'oposin a aquesta carretera i surtin d'aquesta posició hipòcrita envers el seu electorat”.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF