Publicitat
Publicitat

Gairebé 4.000 propietaris s'enfronten a sancions de fins a 3.000 euros si no passen l'informe d'avaluació d'edificis

L'any passat, la meitat va quedar sense fer aquest tràmit

3.844 propietaris de 291 parcel·les encara no han presentat l'informe d'avaluació d'edificis –la ITV dels edificis– d'aquest 2017. Enguany, l'han de passar aquelles parcel·les amb edificis construïts el 1967, és a dir, fa 50 anys. Tenen fins al 31 de desembre i, si no, es poden enfrontar a sancions que van des dels 600 fins als 2.999 euros.

Es tracta d'un tràmit "obligatori", ha recordat el regidor d'Urbanisme, José Hila, que determina l'estat de conservació de l'edifici. Com a novetat, es demanen condicions bàsiques d'accessibilitat i condició energètica.

Si no compleixen els requisits, es dictamina desfavorablement i els propietaris hi han de dur a terme les modificacions pertinents. L'any passat, estaven obligats a passar-la un total de 418 parcel·les i en van quedar pendents gairebé la meitat, 194. Dels informes presentats, 59 van ser desfavorables.

Si és desfavorable, es demana que es reparin les patologies que s'hi han detectat. Si no és possible fer-ho ràpidament, s'han de dur a terme mesures de protecció. "Queda molta feina per conscienciar la ciutadania que no es un caprici de l'administració, sinó que és una eina preventiva per cuidar l'edifici, la ciutat i tenir cura dels ciutadans", ha remarcat Hila. Segons el regidor, "és trist haver d'arribar a una sanció", ja que passar aquest tràmit és una mesura de protecció.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF