Gabriel Sampol diu que Matas el visità a casa per justificar-se

A més de la investigació penal que s’acaba d’iniciar, l’adjudicació de Son Espases acumula molts altres procediments judicials, en l’àmbit contenciós: associacions veïnals, religiosos dels Sagrats Cors i empreses que varen ser descartades i que no accepten les formes ni el fons d’un concurs que s’acabà enduent l’empresa de Villar Mir.

Una de les descartades va ser la mallorquina Sampol, que també va recórrer la decisió. El seu president, Gabriel Sampol, va manifestar ahir als informatius d’IB3TV que l’aleshores president del Govern Jaume Matas va acudir en persona a explicar-li que la seva empresa n’havia quedat fora. “Que li sabia greu. A mi em va semblar molt estrany que un president vagi a casa d’un participant a un concurs a donar explicacions. No ens va agradar això”, va declarar, i va insistir en l’estranyesa que suposava per a un empresari rebre la visita privada d’un president per un assumpte com un concurs públic.

Per la seva banda, els partits polítics reiteraren ahir la seva crítica a les possibles irregularitats en la tramitació de l’equipament públic. El portaveu adjunt del grup parlamentari socialista, Vicenç Thomàs, es va mostrar “escèptic” davant la formació d’una comissió d’investigació parlamentària sobre l’adjudicació de Son Espases com sol·licita la formació MÉS, ja que considera que les conclusions estaran “dictades” pel Govern, per la majoria absoluta del PP.

Thomàs va afirmar que “ja podem saber qui dictarà les conclusions de la comissió perquè el PP té majoria absoluta; per tant, dirà si es fa o no, i les conclusions seran el dictat de Bauzá”.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF