El GOB rebutja reunir-se amb la Federació Hotelera de Mallorca

Els ecologistes consideren que les seves reivindicacions no tenen cap punt de confluència amb el sector hoteler

Després de rebre petició per part de la FEHM de mantenir una reunió amb l'entitat ecologista, el GOB ha decidit rebutjar la petició de reunió per diversos motius. Així ho han expressat en un comunicat en el qual afirmen que "s'ha volgut fer creure que hotelers i ecologistes coincidien amb determinades crítiques a les polítiques turístiques del Govern, especialment en relació amb les crítiques a l'impost turístic, i sobretot en relació amb la qüestió del lloguer vacacional d'habitatges"

Els arguments i les justificacions que el GOB posa damunt de la taula i les propostes per fer front a aquesta situació disten molt de tenir cap punt en comú amb els arguments que motiven la Federació Hotelera a posicionar-s'hi en contra. N'és una prova que, "després de la reunió mantinguda entre Aptur i la FEHM la setmana passada, la seva presidenta, Inmaculada de Benito, advertís que, si el Govern continua "promocionant-lo", ells també s'hi dedicaran, amb la qual cosa s'eliminarien llocs de feina".

Els ecologistes creuen que ja fa estona que els hotelers fan lloguer vacacional de cases i apartaments, moltes vegades per cobrir els seus propis 'overbookings' als hotels. Pel GOB, el tema de la mercantilització turística de l'habitatge i la comercialització de cases i pisos s'ha desbordat i s'ha convertit en una nova " bombolla especulativa", fent referència als mapes realitzats pel col·lectiu Terraferida, que són pels ecologistes "una mostra més que allò que ens cal és apostar pel decreixement turístic".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF