El GOB sobre la rescissió del contracte de la general: "Les caminades adquireixen sentit"

L'entitat ecologista celebra la decisió del Consell de Menorca i "recupera l'esperança del veritable progrés"

El GOB-Menorca ha qualificat de "molt bona notícia" la decisió del govern del Consell insular de rescindir el contracte per a l'execució de les obres de la carretera general en el tram Maó-Alaior i reduir les dimensions del projecte aprovat.

"Menorca recupera l'esperança del veritable progrés", ha asseverat l'entitat ecologista, que ha afegit: "les caminades i les múltiples accions realitzades adquireixen sentit". El GOB ha valorat de forma satisfactòria que "el projecte de la carretera es vol ajustar a les dimensions de Menorca com a Reserva de la Biosfera amb la rescissió de l'actual contracte, perquè les condicions econòmiques i els terminis d'execució fan inviables les obres de les macrorrotondes".

L'organització ecologista ha indicat que "s'obre un nou escenari perquè l'Illa eviti les agressions que s'havien projectat". "Encara que queda un procés llarg i complex -ha assenyalat- és una molt bona notícia per els qui, en aquests últims anys, s'han mobilitzat en repetides ocasions contra el que s'entenia com una agressió molt significativa a un dels paisatges més habituals de la Illa, com és tot el que es veu des de la carrertera que creua Menorca d'un extrem a un altre".

El GOB ha posat l'accent en què "la UTE empresarial que va aconseguir l'adjudicació del polèmic projecte entre Maó i Alaior va presentar una petició d'increment del 38 per cent del pressupost quan solament feia tres setmanes que havia començat les obres". "Aquesta discussió pressupostària -ha comentat- podria estar en l'origen del gran retard experimentat, perquè a sol dos mesos de concloure el termini per tenir la carretera acabada, solament s'ha executat el 20 per cent".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF