Publicitat
Publicitat

El GOB presenta 400 al·legacions al projecte de desdoblament Llucmajor-Campos

Els ecologistes asseguren que en realitat és una autopista i en demanen la retirada

El GOB ha presentat aquest divendres prop de 400 al·legacions recollides, segons assegura l'entitat, en menys de deu dies contra el projecte de desdoblament de Llucmajor a Campos i n'ha demanat la retirada. L'entitat considera que "ni el projecte, ni la inversió, ni el consum exagerat de territori, ni l'impacte ambiental" estan justificats i que es presenta falsament com un desdoblament, tot i que es tracta d'una autopista per evitar la modificació del Pla de carreteres.

El GOB, que es considera amb el suport d'una bona part de la societat civil, critica l'impacte que l'autopista tindria sobre elements etnològics i el paisatge rural de Campos. "Farem el que calgui per evitar aquest despropòsit", asseguren els ecologistes.

Segons les dades proporcionades pels ecologistes, el projecte preveu arrasar més de 51 hectàrees i l'expropiació de 209 finques. A més, s'esbucaran més d'una quinzena d'edificacions, dues de les quals són el primer habitatge de dues famílies. La resta, segons el Consell, són construccions "menors" com porxos, casetes de material agrícola o magatzems agraris.

Per construir la nova via es necessitaran, diu el GOB, 177.000 metres cúbics de terra, per la qual cosa "s'hauran de desfigurar altres zones". L'amplada de la via és, també, un altre dels motius d'oposició del GOB, que adverteix que ocuparà 50 metres, sumats als enllaços prevists -un a l'altura de Son Sala i un altre a Son Gabriela-, que arribarà a entre 80 i 350 metres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF