El GOB reclama la limitació de les grans superfícies pels "desequilibris mediambientals" que genera

L'entitat ecologista reclama tenir presència en la comissió assessora de comerç de Balears

El GOB ha reclamat avui la limitació de les grans superfícies, que són "el major exponent d'un model social i ambiental insostenible que respon al sistema de sobreproducció neoliberal que tantes injustícies socials i desequilibris mediambientals genera".

En un comunicat, el grup conservacionista ha reclamat tenir presència en la comissió assessora de comerç de Balears que es du a terme avui horabaixa per les implicacions territorials i ambientals de la Llei de comerç balear. El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) i Defensa de la Naturalesa adverteix que en els últims anys les grans superfícies comercials s'han implantat a Mallorca "maximitzant" els beneficis de moltes grans multinacionals amb un consum molt elevat del territori i dels recursos.

En molts casos, el desenvolupament d'aquests grans comerços està lligat a la "reordenació especulativa del territori" com són els casos de les Fontanelles i S'Estada a Palma o el Bauhaus de Marratxí. La legislació sobre el comerç ha de tenir "especialment en compte" aquests aspectes, limitant la implantació de grans superfícies i afavorint el teixit comercial i productiu local, proposen els ecologistes.

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF