Publicitat
Publicitat

El GOB denuncia que hi ha quatre projectes elèctrics més en tramitació

El GOB denuncià ahir el “desenvolupament massiu” de línies d’alta tensió a Mallorca. Segons els ecologistes, a més del projecte entre la subestació elèctrica dels Bessons (entre Petra i Manacor) que ha d’arribar fins a Artà i que ha estat modificada gràcies a l’oposició veïnal, i la línia entre els Bessons i Portocolom, Red Eléctrica tramita a hores d’ara tres projectes d’estesa elèctrica més. Concretament, es tracta del que va des de la subestació elèctrica de Portocolom fins a Cala d’Or, el de Cala d’Or a Santanyí, i el que ha de dur la línia d’alta tensió des de Cala Blava fins a Llucmajor. Els projectes que impulsa Red Eléctrica Española són d’entre 50kv a 300kv.

Els ecologistes asseguren que aquests nous traçats s’han impulsat “al marge totalment de la Planificació sectorial energètica, que és competència de la Comunitat Autònoma”.

Poca informació

El GOB lamenta la manera com ha tingut coneixement dels projectes de Red Eléctrica: “Sempre ens n’hem assabentat a través de persones afectades que s’han posat en contacte amb l’entitat per conèixer els efectes ambientals negatius d’aquests tipus de projecte”. Per això critiquen que la publicació al BOIB de la declaració d’Utilitat Pública no garanteix “en absolut ni la informació ni la transparència de l’administració”, per la qual cosa ho veuen com un compliment dels mínims exigits per llei per evitar l’oposició social “que saben que generaran aquest tipus de projectes”. Per això, exigeixen transparència.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF